Kes on Ants?

Mulle meeldiks mõelda, et ma olen hea inimene. Tegelikult pean tunnistama, et kenaks teeb mind ilmselt töö inimestega. See on olnud minu suurim kirg juba viimased seitse aastat, kuigi teismelisena lubasin endale, et ei hakka kunagi inimestega töötama. Ent saatusel olid teised plaanid. Ja nii olen ma saanud juba seitse aastat terapeudina kasvada ja aidata oma arengus edasi tuhandeid eestlasi. Aidata leida lahendusi seal, kus neid pole paistnud. Ma olen inimene, kes on kahe jalaga maas ja suudab resoneeruda väga erinevate ühiskonnagruppidega. Minu jaoks ei ole vahet, kas töötan teenindaja või tippjuhiga. Probleemid on inimestel sarnased.

Olen oma tööalases elus pühendanud palju aega trauma ja suguvõsa mõjude uurimisele. Minu teekond on viinud mind nii perekonstellatsiooni õpinguteni kui ka pereteraapia ja isiksusearenguteooriateni. Terapeudina olen tajunud, et liites sisemise tunnetuse teadmistega, võivad lahendused avaneda palju laiema spektrina, kui pelgalt raamatutarkust järgides. Kliendiga tekkiv side on kõige olulisem komponent õnnestunud teraapiatööks – see tagab kogu vajaliku materjali lahendusteks.

Viimased aastad olen uurinud perekonna ja organisatsioonide vahelist seost, läbinud ärikonstellatsiooni, juhtide coaching’u ning Saksamaa instituudi all organisatsiooni konfliktivahendaja väljaõppe. Päritolupere mustrite nähtamatud varjud on tihtilugu kirjutatud sisse ka organisatsioonidünaamikasse, avaldades meie organisatsioonidele suuremat mõju, kui oskame arvata.


Minu tööle on sageli iseloomulikud kiired lahendused. Lähtudes statistikast, saab 70% klientidest oma probleemile lahenduse 1–2 teraapiasessiooniga. Olgugi, et ülekohtuselt  sageli satun ma meedia lõugade vahele, ei ole mina nõus oma tööd kehvemini tegema. Seejuures ei tasu aga unustada, et keerulise isiksusehäire või põhjalikumat ravi vajava psühholoogilise probleemi korral ei pruugi ühelgi eksperdil olla kiireid lahendusi varnast võtta. Iga konkreetne lahendus sõltub paljuski kliendist endast ja tema valmisolekust muutusi ellu lubada. Mõned inimesed vajavad pikemat toetust ja asjade rahulikku analüüsimist, teised lühemat. Seetõttu on töö iga kliendiga individuaalne ja loominguline protsess, milles suuna annab kätte klient ise. Oma pädevuse piiridest ma üle ei astu – olukorras, kus ma aidata ei saa, suunan kliendi edasi vastava spetsialisti juurde, olgu selleks siis kliiniline psühholoog, pereterapeut või psühhiaater.

Läbitud väljaõpped aastate jooksul:

*Hüpnoosi master-tase (Anil Chandwani, Albert Stepanjan, dr Richard Nongard)

*NLP master-tase (Oxfordi Fundamentaalülikooli programm)

*Perekonstellatsioon(Teadliku Arengu Instituut)

*Pereteraapia sissejuhatav aasta (Kiira Järve Pereteraapia Koolituskeskus)

*Veikko Tähkä isiksuse ja meelearenguteooria (Karin London)

*Ärikonstellatsioon ja organisatsioonide süsteemne coaching (Olga Knjaseva) 

*Organisatsioonide konfliktivahendus (Aloys Leyendecker, Werner Regen)

*Erinevad koolitused isiksushäirete alal

*Hingamisteraapia (Dan Brule)

*Sertifitseeritud OSHO meditatsioonide juhendaja (Brenda Randroo, OSHO Darshan instituut)

*Trauma-alased lisaväljaõpped (Franz Ruppert, Thomas Hübel, Peter Levine)